15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist decedat în urma unui accident rutier

Poliţist decedat în urma unui accident rutier

Aurel Potcovaru, de 50 de ani, ofiţer de poliţie la Motru, a decedat ieri-dimineaţă, după ce maşina în care se afla s-a izbit de un parapet de pe marginea şoselei. Evenimentul rutier a avut loc pe DN 67, pe raza comunei Câlnic. Din primele cercetări, s-a stabilit că şoferul, P.P.I., de 32 de ani, din Târgu Jiu, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, din direcţia Târgu Jiu spre Motru, a pierdut controlul maşinii din cauza carosabilului alunecos. Autoturismul s-a răsucit şi a intrat în coliziune cu parapetul din partea stângă. În urma impactului, Aurel Potcovaru, pasager în dreapta-faţă, a decedat pe loc.
„La podul peste râul Amaradia, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu un parapet“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Un om echilibrat

Poliţistul Potcovaru este descris de prietenii săi ca un om echilibrat, căruia nu îi plăcea viteza. Lucra în poliţie de mulţi ani, locuia în Târgu Jiu alături de familie şi făcea naveta la Motru zilnic.
„Un om extraordinar, căruia nu îi plăcea viteza. Mă tempera mereu când apăsam acceleraţia. Nu îmi vine să cred că a murit“, a spus avocatul Nicolae Bobu, prieten cu poliţistul.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul de circulaţie.
În luna octombrie 2010, poliţistul Sorin Bumbaru, de 31 de ani, angajat la Poliţia Rovinari, a decedat în urma unui accident de motocicletă. Ieri-dimineaţă, soţia sa, medicul Alina Bumbaru, a adus pe lume un băieţel.

Locul morţii

Tot în localitatea Câlnic, în 2009, Ionel Manţog a produs un accident de circulaţie soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi. În noiembrie 2009, maşina condusă de politician s-a ciocnit frontal cu o ambulanţă. Bolnavul din ambulanţă a decedat. Cu toate că poliţiştii au constatat că Manţog a fost vinovat de producerea accidentului, justiţia nu l-a pedepsit. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU